Mathematics Middle School

## Answers

**Answer 1**

When dividing fractions these are the steps you will take:

1. The first number in the expression stays the same (if it is a whole number then you may just place a one in the denominator and keep the numerator the same as the whole number

2. Change the division sign into a multiplication sign

3. Take the reciprocal (switch the places of numerator and denominator) of the second number in the expression

4. Multiply across (Numerators multiply with each other. Denominators multiply with each other)

Hope this helped!

~Just a girl in love with Shawn Mendes

**Answer 2**

Answer:

KCF:

- Keep the numerator
- Change the sign from division to multiplication
- "Flip" the denominator into it's reciprocal

Step-by-step explanation:

Dividing by a fraction is the same as multiplying the numerator by that fraction's reciprocal. The KCF thing above is a nice way to remember it early on, because that's essentially what's going on.

Say you have 5/(1/2). If you wanted to perform the division, you'd keep the 5, swap the division sign to a multiplication sign, and then swap (1/2) into it's reciprocal; which is 2.

So:

- 5/(1/2) = 5•2 =10

This holds true for any division really and even any number if you're looking to mess things up a bit. I'll throw some more examples at you just to showcase it some more:

- 6/(1/3) = 6•3 = 18
- 3/(3/4) = 3•(4/3) = 3
- 2/(5/4) = 2•(4/5) = 8/5
- (3/2)/(7/6) = (3/2)•(6/7) = 9/7
- (5/7)/(2/9) = (5/7)•(9/2) = 45/14
- 4/5 = 4•(1/5)

Additionally, you could also go backwards with this knowledge. Like:

- 5•9 = 5/(1/9)

Why would you want to do that? Idk. But it's good to know nonetheless... I think that's about it. Comment with more questions if you need/want to but otherwise good luck with your studies.

## Related Questions

14. x 2 + 10x − 25 = 0

### Answers

think about two numbers that will get 25:

think about two numbers that will get 10

use the 5 times tables

5*5= 25

Use 5+5= 10

x^2+10x-25= 0

(x+5)(x+5)= 0

x+5= 0 , x+5= 0

x+5-5= 0-5

x= -5

x+5-5= 0-5

x= -5

Answer :

only x= 5

28+10x-25=0

3+10x=0

10x=-3

x=-0.3

2x − 6y + 3x2 + 7y − 14x

### Answers

Answer:

The simplified expression is 3x²-12x+y ....

Step-by-step explanation:

The given expression is:

3x²-14x+2x+7y-6y

Now solve for the variable x

Variable x has two terms:

-14x+2x = -12x

Thus the expression becomes:

3x²-12x+7y-6y

Now solve for the variable of y.

Variable y has two terms:

7y-6y = y

Thus the expression becomes:

3x²-12x+y

Thus the simplified expression is 3x²-12x+y ....

-12x+y+3x^2

3x^2-12x+y

The lowest point in the pacific is about -11,000 meters. The lowest point in the Atlantic is about -8,600 meters. Which ocean has the lowest point? How much lower?

### Answers

Answer: The Pacific Ocean and by about 2,400 meters. Hope I helped :)

Step-by-step explanation:

Choose the polynomial that is written in standard form. 2x2 + 3x4 + 10x6

4x4 + 6x3 + 10x4

−3x8 + 9x2 + 10x

−7x6 + x3 + 10x8

### Answers

Answer:

-3x8+9X2+10 is the only polynomial written in standard form

Step-by-step explanation:

The standard form of a polynomial tells us to write each term in order of degree, from highest to lowest, left to right

The hight degree in third option is 8, then its followed by 2 and last by 1 as you can see.

That is the only polynomial written in standard form.

Answer:-3x8+9X2+10 is the only polynomial written in standard form

Step-by-step explanation:

The temperature change from 7f at 6pm to -5f at midnight. What the difference between the high and low temperature? What was the average change in temperature per hour?

### Answers

Answer:

12 F.

-2 degrees F/ hour.

Step-by-step explanation:

The difference between high and low is 7 - (-5)

= 7 + 5

= 12 degrees F.

Average change per hour is (-5 - 7) / 6

= -2 / hour.

Answer:

12 units. Average 2f/hour

Step-by-step explanation:

From 7 to 0. 7 units

From 0 to -5. 5 units

Total 12 units

12units in 6 hours

Then

2 units in 1 hour

12/6=2. 6/6=1. 2/1=2.

9-4(2p-1)=41 what is p

### Answers

Answer:

p=-3.5

Step-by-step explanation:

-4(2p-1) we get -8p+4

collect like terms

-8p=41-9-4

-8p=28

we divide both sides by the coefficient of p which is -8

to get -3.5

Subtract four times the quantity 2x +5 from three times the quantity 7x-8

### Answers

Answer:

13x-44

Step-by-step explanation:

three times the quantity we get 21x-24

four times the quantity we get 8x+20

then we collect like terms 21x-8x and -24-(+20)

21x-8x we get 13x

-24-(20) we get -44(use of direct numbers)

Answer:

13 x - 44

Step-by-step explanation:

3 (7 x - 8) - 4 (2 x + 5)

21x-24-8x-20

21x-8x-24-20

13x-44

Mensuration b) The dimensions of a wall is 30 m x 5m x 20 cm. It contains three windows each

of 3m x 1.5 m. How many bricks of size 20 cm x 10 cm x 5 cm are required to

build the wall leaving 10% of the space for the cement work? Also find the cost of

bricks at the rate of Rs 9000 per 1000 bricks,

### Answers

Answer:

Step-by-step explanation:

1. Number of bricks

(a) Volume of wall without windows

V = lwh = 30 m × 0.20 m × 5 m = 30 m³

(b) Volume of windows

One window: V = 1.5 m × 0.20 m × 3 m = 0.9 m³

Three window : V = 3 × 0.90 m³ = 2.7 m³

(c) Volume of wall with window openings

V = 30 m³ - 2.7 m³ =27.3 m³

(d) Volume of cement work

V = 0.10 × 27.3 m³ = 2.73 m³

(e) Volume of bricks

V = 27.3 m³ - 2.73 m³ =24.57 m³

(f) Volume of one brick

V = 0.20 m × 0.10 m × 0.05 m = 0.001 m³

(g) Number of bricks

2. Cost of bricks

What is the awnser to

36.5 × 3.5

### Answers

Hello!

The answer is 127.75

Find the square root of the following : A) 2.89

B) 156.25

C) 0.813604

D) 0.00059049

Just answer any of them, not necessary to answer them all.

Good luck, please help. :D

### Answers

A 1.7

B 12.5

C 0.00243

What is the sqaure root of 394384 by division method please, correct answer will be marked.

### Answers

Answer:

Step-by-step explanation:

_______

Good evening ,

_____________

394 384÷2

=197 192

197 192÷2

=98 596

98 596÷2

=49 298

49 298÷2

=24 649

24 649÷157

=157

157÷157

=1

Then 394 384 = 2⁴ × 157² = 4² × 157² = 628²

So 394 384 = 628²

So √(394 384) = 628

__________________________________

:)

What is the awnser to 9 1/3 ÷ 8

### Answers

Answer:

Step-by-step explanation:

9 1/3 ÷ 8 =[(9×3 + 1)/3]÷8 = [28/3]÷8 = 28/24 = 7/6.

:)

Answer:

is the answer for this question.

Step-by-step explanation:

You'll get your answer By reducing the expression, if possible, by cancelling the common factors.

And that'll be your final answer -

1/x<4x

### Answers

Answer:

\frac{1}{2} \\x" alt="x>\frac{1}{2} \\x" align="absmiddle" class="latex-formula">

Step-by-step explanation:

If we solve for 'x' variable, its recommended to multiply 'x' variable in both sides of inequality:

we have

This is a quadratic equation, two answer are going to be obtained from here.

since

Applying square roots to both sides of inequality sign we wil have the following

This leaves to the following

remember that

so

\frac{1}{2} \\x" alt="x>\frac{1}{2} \\x" align="absmiddle" class="latex-formula">

What will be the cost of painting a wall of length 32 and breadth 18 m at the rate of AED 50 per sqm

### Answers

Answer:

The cost of painting will be AED 28800

Step-by-step explanation:

First we have to get the area of the wall.

That will be the length multiple by the breadth

Area= 32 x18 = 576 m2

Each m2 cost AED 50

So, the total cost is the area multiple by the cost of each sqm

Cost=576 m2 x AED 50 =28800

Answer:total area

32 multiply by 18=576

Then to get the cost of painting you divide 576/50=11.32

Answer 11.32

Step-by-step explanation:

QNS ; The length and breadth of a rectangle are 8 m and 6 m respectively if the perimeter of the rectangle and a square are the same then find the side of the square

### Answers

Answer:

7

Step-by-step explanation:

the perimeter of rectangle=the perimeter of square=2(8+6)=28

so, the side of the square=28/4=7

Answer:

4

Step-by-step explanation:

Alicia went to the store to buy folders each folder cost $0.15 .She bought 12.how much money did she spend on the folders ..? Show workk!!& label

### Answers

Answer:

$1.8

Step-by-step explanation:

let x equal the money that she spend on the folders

let y equal the cost of 1 folder

let z equal the number of folders she bought

We got:

y + z = x

We know that :

y = 0.15

z = 12

So,

y * z = x

0.15 * 12 = x

1.8 = x

So x = 1.8

Alicia cost in total of $1.8 to buy folders

Hope this help you :3

Answer:

Step-by-step explanation:

Andy played golf three times during his vacation. His scores were 92, 87, and 88. What was his average golf score during his vacation? (Let A stand for the average.)

### Answers

Answer:

Scores = 89

Step-by-step explanation:

Because we know that to calculate the average number of something, we have to sum all the numbers together and then divide by how many numbers you have sum. So in this case there are: 92, 87, 88. There are 3 numbers in this sitiation and the sum of them are:

92 + 87 + 88 = 267

So the average number would be:

A = 267 / numbers that you sum

A = 267 / 3

A = 89

So Andy average golf score would be 89.

Hope this help you :3

Answer:

89

Step-by-step explanation:

To solve for the average score, add up all of the values of the scores and then divide it by the amount of times he played:

A=(92 + 87 + 88)/3

A = 89

Brian is conducting surveys for a research paper. Each survey takes him about 10 minutes to complete, so he can get 6 done per hour. At this rate, how many hours will it take Brian to complete 30 surveys? (Let h stand for the number of hours.)

### Answers

Answer:

5 hours

Step-by-step explanation:

Let h stand for the number of hours

Because it takes him 10 minutes to complete 1 survey so 30 surveys would take him:

1 survey = 10 minutes

1 * 30 surveys = 10*30

30 surveys = 300 minutes

1 hour have 60 minutes

So it would take him:

h = 300 / 60

h = 5

So it would takes him 5 hours to finish 30 surveys

Hope this help you :3

Chad left five candy bars on his front porch while he played basketball.A squirrel came and ate 1/3 of each of his candy bars .How much chocolate did the squirrel eat ?

### Answers

Answer:

2 chocolates

Step-by-step explanation:

the squirrel ate=5.1/3 =1.66 chocolates≅2 chocolates

Zar has 3 pizzas cut into 9 slices. Imani has 3 times more slices than Zar. How many more slices does Imani has more then Zar

### Answers

3x+x=27

4x=27

X=8

Inman ate 3 times 8=24

Are you at 8

24-8=16. Inman ate 16 more slices